Pattaya, mod de întrebuințare / Thailanda

Sunt în Țara surâsului, într-un fel de paradis low cost, în Pattaya, o stațiune controversată, subversivă, pestriță, specializată în distracție și viață de noapte. „Ulița principală a satului” e o foarte agitată stradă pietonală, pe care m-am plimbat și eu, ajungând la constatarea uimită a lui Socrate: „Uite câte lucruri de care nu am nevoie sunt pe lumea aceasta!” Peste tot, din difuzoare plasate strategic, se revarsă isteric un amestec de muzici demențiale. Neoanele clipesc strident în ritmul bașilor.

Atmosfera e învăluită în fum și praf. Porci la proțap sau decapitați, cu râturile rânjite; grătare imense, pline cu felurite vietăți înfipte în țepușe; acvarii cu languste care își mișcă lent antenele; nesfârșite tarabe cu materiale ţipătoare lângă mătăsuri de un rafinament uimitor; sute de îngeri thailandezi din cârpă și paiete, care se leagănă și sclipesc stroboscopic; baloane, plușuri „drăgălașe”, măști, coliere, bijuterii din aur, bijuterii etno, bijuterii din plastic, dragoni din plastic, papuci din plastic, tarabe și magazine, sute de tarabe și de magazine și, cele mai vizibile, mii de fete, sex workers, gata să-și ofere serviciile primului venit.

Chiar dacă te plimbi de mână cu partenerul tău, în orice moment te poți trezi cu o thailandeză superbă, care îl trage cu forța de lânga tine și îi gângurește promițător- lasciv în ureche: „ping-pong pussy, ping- pong pussy”. Dar acestui subiect îi voi consacra ulterior o postare integrală. Așadar, în afară de mare, plajă și shopping, mai e și altceva de făcut în Pattaya? Se poate ieși din acest „infern”? Da, se poate.

SONY DSC

Aveți mai multe opțiuni: să mergeți într-o zonă liniștită, la Jontiem sau în satul lui Buddha și să uitați de toate, scăpând pentru câteva momente de orașul descreierat. Să urcați pe colina lui Buddha (Iluminatul) și să eliberați contra cost, dar tot se pune:) canarii închiși în colivii. După efectuarea acestui ritual budist care se spune că duce la purificarea karmei și aduce noroc, nu vă mai rămâne decât să vă afundați liniștiți în meditatie, întorcându-vă spre grăuntele de divinitate din interiorul dumneavoastră. Am exagerat? Nu vi se potrivește? Atunci puteți face o plimbare „utilă” printr-o piață tipic thailandeză, cum e cea de la Tu Kom, o adevărată incursiune în Thailanda profundă.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Cu această ocazie veți vedea cum se prepară mâncărurile tradiționale, cum se gătesc șerpii, lăcustele și coropișnitele, cum se toarnă condimente ucigătoare peste mango sau papaya.

SONY DSC    KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVeți putea afla prețul real al peștelui, al fructelor de mare și al altor produse „en vogue” în Pattaya… (șerpi, lăcuste, broaște, lilieci, gândaci și nu numai).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   SONY DSC

Ar merită să treceți pe agenda dumneavoastră și o vizită în colonia de „femei girafe” sau de “gâturi lungi” din tribul Karen, o minoritate tibetano-birmaneza, relocată în Thailanda.

p1020327      p1020292

SONY DSC     SONY DSC

În această cheie exotică se încheie a doua parte a călătoriei mele în Pattaya. În  următoarele postări, alte laturi ale aceste stațiuni incredibile,  o vizită în Thailanda profundă, apoi un weekend în capitală și o incursiune în lumea pierdută a miticului regat thailandez Ayuttya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *